ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ

Ρεφλεξολογία

Τί είναι Ρεφλεξολογία;

Η ρεφλεξολογία είναι μια φυσική, συμπληρωματική, και ακίνδυνη μέθοδος θεραπείας που βασίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων που αντιστοιχούν σε διάφορα όργανα και λειτουργίες. Με ειδικές πιέσεις και μαλάξεις αξιοποιούμε αυτά τα σημεία για την καλύτερη λειτουργία όλου του ανθρώπινου οργανισμού. Θεωρείται ολιστική θεραπευτική τέχνη που προσεγγίζει τον άνθρωπο ως ένα σύνολο, ανοίγοντας ένα παράθυρο ελπίδας. Θα ενισχύσει τον οργανισμό, θα αποβάλει ότι άχρηστο έχει κατακρατηθεί, θα επουλώσει τραύματα και θα προσπαθήσει να φέρει ισορροπία αλλά και αρμονία στο σώμα, το νου και το πνεύμα. Τα θεραπευτικά της αποτελέσματα είναι ουσιαστικά καθώς προκαλεί βαθιά χαλάρωση, καλή κυκλοφορία του αίματος, αποβολή τοξινών, διατηρεί την ομοιόσταση, αναζωογονεί την ενέργεια, προσφέρει ευεξία και λειτουργεί προληπτικά. Η Ρεφλεξολογία συγκαταλέγεται στις Συμπληρωματικές Αγωγές με σχετικό ψήφισμα του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου της Ευρώπης το 1997, ενώ σε κάποιες χώρες όπως η Δανία , περιλαμβάνεται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας τους.

Ιστορική αναδρομή ρεφλεξολογίας

Οι ρίζες της χάνονται στα βάθη της ιστορίας, καθώς έχουν βρεθεί παραστάσεις από την Αρχαία Αίγυπτο και Ελλάδα που απεικονίζουν ανθρώπους να δέχονται υπηρεσίες ρεφλεξολογίας . Παρόμοιες εικόνες υπάρχουν και σε αρχαίες κινέζικες παραστάσεις ηλικίας έως και 5.000 χρόνων. Η πρώτη επίσημη ένδειξη είναι στις αρχές της 3ης χιλιετίας π.Χ. σε τοιχογραφίες που απεικονίζουν ανθρώπους να ασκούν πιέσεις σε χέρια και σε πόδια. Αντίστοιχα η πρώτη γνωστή εφαρμογή της ρεφλεξολογίας σε γυναικολογικά θέματα αφορά σε χειρόγραφο που χρονολογείται στα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ. και το οποίο αποτελεί το πρώτο γυναικολογικό εγχειρίδιο. Εκεί αναγράφεται η ανακούφιση μιας γυναίκας από πόνους της μήτρας μετά από πιέσεις στα κάτω άκρα.
Η σύγχρονη ρεφλεξολογία έχει τις ρίζες της στον 19ο αιώνα όταν άρχισε η συστηματική μελέτη του νευρικού συστήματος και των αντανακλαστικών. Αρχές του 20ου αιώνα, επιστήμονες όπως η Eunice Ingham, σχηματίζουν χάρτες όπου απεικονίζονταν «ζώνες αντανακλαστικών» στις παλάμες και τα πέλματα. Στη ανάπτυξη της ρεφλεξολογίας επίσης συνέβαλε η θεωρία της Ζωνοθεραπείας, που ήρθε στο προσκήνιο μέσω του William Fitzgerald . Ο Fitzgerald ήταν ωτορινολαρυγγολόγος στο νοσοκομείο της Βοστόνης. Ανακάλυψε ότι η άσκηση πίεσης στις άκρες των δακτύλων και η τοποθέτηση ταινιών γύρω από αυτά είχε αναισθητική επίδραση στο πρόσωπο, έτσι μπορούσε να κάνει απλές επεμβάσεις χωρίς αναισθησία.

Γενικές αρχές ρεφλεξολογίας

Η ρεφλεξολογία στηρίζεται στην ύπαρξη αντανακλαστικών σημείων τα οποία συνδέονται με ένα άλλο σημείο του σώματος. Υπάρχουν πολλές περιοχές/τμήματα που μπορούν να δουλευτούν όπως το αυτί, η άκρα χείρα, το πρόσωπο και το πόδι, το οποίο θεωρείται η πιο διαδεδομένη θέση εφαρμογής ρεφλεξολογίας. Στις θέσεις αυτές τα συγκεκριμένα σημεία που αντιστοιχούν στα όργανα και τα συστήματα του ανθρωπίνου σώματος, σχηματίζουν ένα ανατομικό χάρτη (εικόνες 13-14). Βασίζεται στην αρχή των ζωνών (Ζωνοθεραπεία) και ενεργεί προκαλώντας μια ακούσια διέγερση αντανακλαστκών σημείων, με σκοπό την βελτίωση πασχόντων οργάνων. Σύμφωνα με τη θεωρία αυτή το σώμα χωρίζεται σε δέκα επιμήκεις ζώνες που εκτείνονται από την κορυφή της κεφαλής μέχρι τα πέλματα. Υπάρχουν πέντε ζώνες σε κάθε πλευρά του σώματος, καθεμιά από τις οποίες διακλαδίζεται προς τα κάτω και καταλήγει σε ένα δάχτυλο του χεριού, ενώ συγχρόνως συνεχίζει ευθεία προς τα κάτω, κατά μήκος του κορμού και του για να καταλήξει σε ένα από τα δάχτυλα του αντίστοιχου κάτω άκρου.

Εφαρμόζοντας λοιπόν πίεση σε αυτά τα σημεία, ο ρεφλεξολόγος στοχεύει στην προώθηση της ομοιόστασης και, κατά συνέπεια, στην αποκατάσταση και διατήρηση της φυσιολογικής και ψυχολογικής υγείας και ευεξίας.

ΓΝΩΡΙΣΤΕ

Τα Ωφέλη της Ρεφλεξολογίας

Τα θεραπευτικά της αποτελέσματα είναι ουσιαστικά καθώς προκαλεί βαθιά χαλάρωση, καλή κυκλοφορία του αίματος, αποβολή τοξινών, διατηρεί την ομοιόσταση, αναζωογονεί την ενέργεια, προσφέρει ευεξία και λειτουργεί προληπτικά.

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΔΩΡΟ

ομορφιάς και χαλάρωσης

ΕΛΑΤΕ

Χαρίστε στον εαυτό σας μια μέρα χαλάρωσης και ομορφιάς

695 548 1517

Οδός Σινά 24 - Πόρος

Ηρακλειο